Athens Flower School


FLOWER POWER CONCEPT 

Η ιδέα μας απλή, να γνωρίσουν όλοι τα λουλούδια, την απόλαυση που προσφέρουν στην θέα, την μυρωδιά τους και την χαρά της δημιουργίας με το πιο υπέροχο δώρο της φύσης στον άνθρωπο.

Σκοπός μας είναι να μεταδώσουμε αυτή την χαρά στο ευρύ κοινό μέσα από δωρεάν σεμινάρια ανθοδετικής, γνωριμίας με τα λουλούδια σε εκπαιδευτικούς χώρους, όπως σχολεία, σε χώρους εργασίας και σε κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιούνται δωρεάν 2ώρα σεμινάρια ανθοδετικής με θέμα τις βασικές γνώσεις για τα λουλούδια όπως η αγορά η συντήρηση, η σωστή κοπή, ο συμβολισμός για κάθε άνθος και απλές κατασκευές μπουκέτων και ανθοσυνθέσεων που μπορεί ο καθένας να φτιάξει. 

Αν είστε από σύλλογο, σχολείο, επιχείρηση ή άλλο οργανισμό και 10 άτομα τουλάχιστον θα είναι μεγάλη μας τιμή να σας μεταδώσουμε το πάθος μας και την χαρά της ανθοδετικής δημιουργίας με λουλούδια, στο χώρο σας ή στην σχολή μας ΔΩΡΕΑΝ.


Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@athensflowerschool.com

Η σωστή εργασία με τα άνθη εξευγενίζει την προσωπικότητα.  Bokuyo Takeda (Δάσκαλος Ικεμπάνα)


ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΝΘΟΔΕΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ     ΜΑΙΟΣ 2016

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ (90 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ)  04/12/2013 

1ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ-ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 'Ο ΚΗΠΟΣ ΜΟΥ'

Διδασκαλία ανθοδετικής 2011-2012 στο Ι.Π.Α.Π ΘΕΟΤΟΚΟΣ

Σεμινάριο γνωριμίας με τα άνθη, στην σχολή μας σε group επαναπατρισθέντων Ελλήνων

 

ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Στην Αρχαία Ελλάδα τα λουλούδια αποτελούσαν μέρος της ζωής των ανθρώπων. Η θρησκεία, οι μύθοι, η τέχνη, η ιατρική, οι τελετές και πολλές άλλες δραστηριότητες ήταν συνυφασμένες με τα λουλούδια. Στη Μινωική περίοδο η τέχνη της διακόσμησης είναι γεμάτη παραδείγματα της επιρροής που ασκούσαν τα λουλούδια στους ανθρώπους. Στην αρχαία Θήρα οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν υπέροχες τοιχογραφίες με παραστάσεις λουλουδιών. 


Είναι εξαίρετα παραδείγματα για το πως ήταν η Ελληνική χλωρίδα στην αρχαιότητα και τι συμβόλιζαν τα λουλούδια εκείνους τους καιρούς. Ο λευκός κρίνος (Liliun candidum) γνωστός και ως κρίνος της Παναγίας υπήρξε θρησκευτικό σύμβολο τουλάχιστο 1600 χρόνια πριν τη γέννηση του Χριστού. Αυτό το λουλούδι έγινε αργότερα το σύμβολο της Παρθένου Μαρίας. 

Στην Αρχαία Ελλάδα ο λευκός κρίνος ήταν το σύμβολο της θεϊκής δημιουργίας και της επιθυμίας του ανθρώπου προς την τελειότητα. Η συμμετρία και η αρμονία του ενέπνευσε πολλούς αρχαίους καλλιτέχνες. Στην τοιχογραφία της Άνοιξης που βρέθηκε στη Θήρα μπορεί κανείς να θαυμάσει την αναπαράσταση αυτού του φυτού. Το κόκκινο χρώμα των λουλουδιών δόθηκε μόνο για διακοσμητικούς σκοπούς. Άλλο ένα χαρακτηριστικό λουλούδι της εποχής είναι ο κρίνος της θάλασσας (Pancratium maritimum).  Όπως  όλοι οι κρίνοι ήταν ιερό λουλούδι με την ίδια θρησκευτική σημασία. Στις τοιχογραφίες απεικονίζεται χωρίς τα εξωτερικά πέταλα.


Βέβαια δεν είναι οι κρίνοι τα μοναδικά λουλούδια που ενέπνεαν τους αρχαίους προγόνους μας. Σε άλλο σημείο των ανασκαφών στη Θήρα βρέθηκε η "κροκοσυλλέκτρια". Πρόκειται για τη μορφή μιας γυναίκας που συλλέγει άνθη κρόκου. Ο κρόκος υπήρξε σημαντικό φυτό στην αρχαιότητα για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες αλλά και για την χρήση του σαν χρωστική ουσία. 

 Επίσης αποτελούσε έδεσμα και οι αρχαίοι πίστευαν ότι έχει αφροδισιακές ιδιότητες. Λέγεται ότι οι χρωστικές ιδιότητες του κρόκου διαδόθηκαν από τους αρχαίους Αιγυπτίους ιδιαίτερα στην Κρήτη όπου επίσης βρέθηκαν αναπαραστάσεις του φυτού σε τοιχογραφίες. Άλλωστε ο κρόκος υπήρξε και το ιερό φυτό του βασιλιά Μίνωα. Ήταν πολύ τιμητικό για κάποιον να φοράει ένδυμα βαμμένο με βαφή κρόκου. Κάτω από τις στάχτες του ηφαιστείου της Θήρας τα αρχαία σπίτια μας θυμίζουν τη διαχρονικότητα των λουλουδιών και των συμβολισμών τους στη ζωή μας. Γιατί έτσι είναι η ζωή. Όμορφη σαν λουλούδι, έντονη σαν το χρώμα του, γλυκιά σαν τ' άρωμά του, γεμάτη ελπίδες και προσμονή σαν τους σπόρους του.